forside     oppdrett     hannkatter     hunnkatter     kastrater     kull     utstillinger     lenker

 

Hilsen fra Felix' familie.

 

Vi fikk en utolig koselig e-post fra familien til Felix som vi ønsker å dele med dere. Som dere ser er han blitt en skikkelig stor og flott gutt.

 

Felix 2 uker gammel.

Felix ca 6 mnd og 4,8 kilo

 

Den Tirsdag, 18. februar 2014 9.23 skrev Anne Merete:

Hei !

Håper alt står bra til med baby, katter og hjem! Tenket dere kanskje ville høre litt om hvordan Felix har det.  Felix er familiens midtpunkt, og han trives svært godt i den rollen.  Han er veldig sosial, og holder seg helst i nærheten av oss.  Om jentegjengen spiller høy musik og tester sminke på badet, legger han seg på en bag i midten av støyende, leednde jenter -  og sover.  Når gutta ligger strødd rundt og spiller spill på iPad`ene, ligger Felix seg i midten - og sover.  Han trenger ikke alltid oppmerksomhet, men skal være i sentrum, der det er folk. Noen av favorittstedene han har funnet seg er enten på pappas avis, barnas skolebøker eller over tastaturet på PC-en, hvor han får mest mulig oppmerksomhet.  


Han elsker mat, (skikkelig matvrak, for å være ærlig) og ett høydepunkt er når våtfor serveres.Suppleres maten med hjortefillet (selvskutt), nytrukket, fersk torsk fra Herdla eller litt sushi er han spesielt fornøyd, og det er han altså ofte.  Han elsker små godbiter med tørket reke og fisk (kun helt rene produkter). De er så bra at han "gir pote", "legge seg ned" og "sitt" for å få snack.  Så han kan akkurat det han vil og det som passer ham.  Å lære ham å ikke gå på spisebordet, er imidlertid umulig.  Han forstår utmerket godt at han ikke får lov, men bryr seg "katten"..... :O)   Han forresten snart nådd 5 kg. På halvtårsdagen veide vi ham til 4,8 kg!!!   

Som de fleste andre i denne familien er Felix også svært pratsom. Han mjauer muntert og liker at vi snakker tilbake til ham. Og dersom Felix finner ut at han har vært for lite ute, får vi også høre det.  Han elsker nemlig å være ute, men ennå får han bare være ute med følge. Vi har utstyrt han med lykt på selen og vært med ham i nærområdet slik at han blir kjent til han skal ut på egenhånd.  Han skal selvsagt ikke ha lykt og sele når han går alene, for da kan han henge seg fast, men når vi skal holde øye med ham, er det enklest når han blinker som et amerikansk juletre. 

 

Han har skremt oss skikkelig en gang.  Vi tenkte at altanen var et trygt sted å lufte ham, og han koste seg hver morgen med en 5-minutter på altanen, mens vi spite frokost rett innefor.  En morgen var han plutselig vekk, sannsynligvis falt ned fra gjerdet på altanen eller vindusbrettet (det har vi skjermet med hønsenetting, slik at han ikke kan gå ut på lenger).  Hele familien utstyrte seg med lykter og løp nabolaget rundt med hjertet i halsen og tårer i øynene.  Gjett om gleden var stor da han etter 20 minutter satt på trappen, svært høy på seg selv fordi han hadde vært på eventyr og funnet veien hjem.  

 

Så vi både gruer oss og gleder oss til at han skal være ute alene.  Gruer oss fordi vi er redd for ham, men gleder oss på hans vegne, for han elsker utelivet.  Vi skal også sørge for å få en luke i døren til han skal ut på egne eventyr.   Kastrert er han også.  Heldigvis gikk det helt fint og han var raskt på bena igjen, litt småsur fordi han ikke fikk være ute på en liten uke.  Han har også fått et stempel i øret som viser at han er chippet. 


Utover dette vil vi bare si at Felix er den beste katten vi noensinne kunne håpe på å få. Han er kjærlig og skaper mye glede og latter i familien og  ingen har opplevd noen alergisk reaksjon - heldigvis! 
Takker masse for denne lille krabaten og sender med noen bilder av ham. Skal finne et bedre bilde til neste gang, for vi tar mest "tøysebilder".


Hilsner fra Anne-Merete, Johnny, Andrine, Tord og Felix!